COMPOSIETKEUKENBLADEN

Een goed en duurzaam alternatief voor natuursteen is composiet. Ook bij composiet is natuursteen het belangrijkste component (93% kwartskorrels) en zijn kunstharsen (polyesterbindmiddel), kleurstoffen en spiegeldeeltjes toegevoegd. Daarmee krijgt composiet unieke eigenschappen. Het is homogeen (afgesloten toplaag, vrijwel niets kan intrekken), hard, krasvast, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het heeft daarmee een fraaie en luxe uitstraling.

ONVERWOESTBAAR

De hardheid van composiet is vergelijkbaar met die van graniet en daardoor is het materiaal kras-, slijt- en stootvast. Daarom is composiet goed geschikt voor aanrechtbladen. Door de hoge dichtheid heeft het composiet een homogene dichte structuur. Vloeistoffen, vuil en vlekken trekken moeilijk in het keukenblad. Een composieten keukenblad is daardoor erg hygiënisch. Een werkblad van composiet is bovendien hittebestendig. Bij grote temperatuurverschillen kan echter wel thermoshock optreden waarbij het materiaal kan scheuren of barsten. Ook kan bij blootstelling aan bijvoorbeeld een hete pan het bindmiddel blijvend verkleuren. Een keukenblad van composiet "werkt" niet.

UITGEBREID ASSORTIMENT

Composiet is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment aan kleuren, uitvoeringen en afwerkingen van het oppervlak, zoals gepolijst (hoogglans), gezoet (matglans), satin (geborsteld) of gevlamd (geruwd). Kwartscomposiet wordt in het bijzonder toegepast voor keukenbladen, maar is tevens verkrijgbaar voor badkamerbladen, vensterbanken, tafelbladen en achterwanden.