Keukens &Keukenbladen

Natuursteen laat zich fraai combineren met elk keukenontwerp. De bijzondere kleur en structuur van dit natuurproduct geven uw keuken een unieke uitstraling. Er bestaat een ruime keuze in geschikte steensoorten, die helemaal naar uw wens kunnen worden afgewerkt. Bijvoorbeeld qua vorm, dikte, randafwerking of uitsparingen.

In een keuken moet je naar hartelust kunnen kokkerellen en dus moet het blad tegen een stootje kunnen. Met natuursteen is dat geen probleem. De bakker en de visboer gebruiken al generaties lang natuursteen als werkbladen, omdat ze duurzaam, hygiënisch en makkelijk schoon te houden zijn.

Natuurstenen bladen kunnen op vele manier worden toegepast. Als blad op een eettafel, balie of kookeiland, als vensterbank, en natuurlijk als aanrechtblad met desgewenst een achterwand van hetzelfde materiaal. Vergelijkbare toepassingen zijn uiteraard ook mogelijk in de rest van het huis en de tuin.

MARMER & KLEURSCHAKERINGEN

Een marmer aanrechtblad is vanwege de mooie kleurschakelingen en de vaak uitgebreide aders een prachtige, exclusieve verschijning. Marmer is een natuurlijk gesteente dat voortkomt uit de metamorfose van kalksteen onder hoge druk. Het is in feite puur calciumcarbonaat (CaCO3). Het materiaal is niet hard, wat verklaart waarom het altijd zo’n gewilde grondstof is geweest.

ZORGVULDIG ONDERHOUD

Marmer heeft ten opzichte van een granieten aanrechtblad wél een aantal nadelen. Eén van de voornaamste is het feit dat marmer zeer sterk reageert met zuren. Zodra marmer in aanraking komt met zure vloeistoffen als cola en citroensap, lost het simpelweg op onder vorming van water en koolstofdioxide. Wilt u marmer reinigen, kijk dan uit dat u niet het verkeerde schoonmaakmiddel gebruikt. Marmer is zeer gevoelig en met het verkeerde middel kunt u meer schade aanrichten dan goed doen!